Dokumentärfilmen “Nille på Ringsö” går nu upp på fler biografer

Foto: Thomas Blomqvist

Ulf Bertilsson, regissör till filmen om Nille på Ringsö, berättar att filmen om Nille har lockat mycket publik sedan premiären i Nyköping, Eskilstuna och Stockholm 10 november. I många fall har det varit slutsålda föreställningar.

”Nille Kjellberg lämnade Stockholm och karriären bakom sig. I den sörmländska skärgården hittade han ett annat sätt att leva .I samklang med naturen och årstidernas växlingar. Utan tankar på status, prylar eller vad andra ska säga. Om somrarna får han hjälp med markservicen kring de omåttligt populära turridningarna på islandshäst av sin 94-åriga mamma Ditte. På vinterhalvåret – då bor han ensam på sin öde ö.”, skriver Ulf Bertilsson i ett mejl.

För oss i Skärgårdarnas Riksförbund, är Nille den vältalige, påläste och engagerade ordföranden i vår medlemsförening Sörmlands Skärgårds Intresseförening. Vars vardag vi har hört om innan men som vi nu kan beskåda med egna ögon.

Fredag den 24 november gick filmen även upp i kuststäderna Härnösand, Norrtälje och Västervik. Förhoppningsvis så kommer filmen att visas på ytterligare biografer.

Filmen är ni anmäld till Guldbaggen, så att den kan nomineras som bästa dokumentärfilm.

Biotrailer:

Nyhetsmorgon TV 4:

Foto: Thomas Blomqvist

Text: Anetté Larm Johansson