Blootgestelde kustgebieden

Een nieuw rapport aan de regering wijst tien risicogebieden aan voor aardverschuivingen, aardverschuivingen en overstromingen. Het Swedish Geotechnical Institute, SGI, en de Swedish Civil Contingencies Agency, MSB, kregen in 2019 de opdracht van de regering om gebieden te identificeren waar het risico bestaat op aardverschuivingen, aardverschuivingen, erosie en overstromingen die klimaatgerelateerd zijn.

Het rapport dat nu is ingediend, rapporteert en rangschikt tien gebieden in Zweden waar dergelijke klimaatgerelateerde risico's bijzonder groot zijn. Het gebied Westkust - Göta älvdalen wordt beoordeeld als het meest ernstige en complexe risicobeeld. Een ander gebied is de kust van Skåne-Halland. De focus lag op het identificeren van grote regio-overschrijdende risicogebieden waar de risico's complex zijn en samenwerking vereisen om te voorkomen, om een ​​landelijk overzicht van de situatie te krijgen.

De gebieden die van invloed zijn op onze archipels zijn:

  • De westkust - Göta älvdalen
  • Mälardalen- Stockholm
  • Skåne-Hallandskusten
  • Centrale kust van Norrland
  • Noordelijk Väner-gebied
  • Blekinge-Kalmarkusten
  • Zuidelijk Vätternmeer
  • Östgöta-Sörmland

Lees het persbericht van de regering

Lees meer over het rapport

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Obligatoriska Fält är märkta *